Suntem într-un scurt concediu între 9-24 aprilie. Comenzile se vor expedia doar după 26 aprilie. Transport gratuit la comenzi de peste 250 RON. Ridicare gratuită in Sibiu de la atelier.
Suntem într-un scurt concediu între 9-24 aprilie. Comenzile se vor expedia doar după 26 aprilie. Transport gratuit la comenzi de peste 250 RON. Ridicare gratuită in Sibiu de la atelier.
Coș 0

Beneficiile lavandei

Nicola Liliana beneficiile lavandei condiment împotrica țânțarilor împotriva durerilor de cap împotriva durerilor musculare împotriva insomniei Împotriva moliilor împotriva stresului pentru păr pentru piele pentru stomac relaxare stare de bine viata de zi cu zi

Beneficiile lavandei

Află cum te poți bucura și tu de ele în viața ta de zi cu zi 

Cu siguranță ai observat că în ultimii ani tot mai multi oameni au început să cultive lavandă și în România. Te-ai întrebat însă de unde vine această fascinație pentru lavandă? 

Pe lângă mirosul ei inconfundabil, lavanda cucerește inimiile a tot mai mulți români și datorită beneficiilor asociate cu întrebuințarea acesteia, lavanda putând avea efecte benefice asupra sănătății datorită proprietățiilor ei medicinale.

Lanul nostru de lavandă, iulie 2020

(Lanul nostru de lavandă, iulie 2020).

Astăzi vom descoperi împreună care sunt cele mai uzuale și la îndemână întrebuințări:

    • Pentru o stare de bine și relaxare
    • Împotriva stresului
    • Împotriva insomniei
    • Pentru piele
    • Pentru păr
    • Împotriva durerilor musculare și de cap
    • Împotriva moliilor, țânțarilor și altor insecte
    • Pentru stomac
    • Ca și condiment

 

Pentru o stare de bine și relaxare.

Având un efect calmant, liniștitor, lavanda poate acționa în mod pozitiv asupra sistemului nostru limbic inducând astfel relaxarea și în general o stare de bine. Acest lucru se poate obține prin oricare utilizare a lavandei in variile ei forme. Stimularea stării de bine a fost înregistrată și în lupta împotriva depresiei.

 

Împotriva stresului.

Fie că bei un ceai cald de lavandă, fie că inspiri mireasmă de flori uscate de lavandă, ori că te bucuri de un nivel concentrat de lavandă sub formă de ulei esential, substanța activă din lavandă invită la relaxare și reduce nivelul stresului, promovând o stare de calm și liniște.



Împotriva insomniei.

Efectul liniștitor al lavandei poate promova un somn mai sănătos prin scurtarea timpului necesar pentru a adormi. Aromaterapia cu lavandă liniștește sistemul nervos și îmbunătățește calitatea somnului ridicând astfel starea de spirit.

 

Pentru piele.

Lavanda îți vine în ajutor având propietăți dezinfectante, dar și regeneratoare și cicatrizante. Lavanda te poate ajuta astfel să cureți o rană sau o arsură. Prin proprietățiile ei antiseptice și antiinflamatoare, lavanda are un efect direct asupra bacteriilor care provoacă acnea. Prin inhibarea inflamațiilor și tensiunilor, precum și reducerea stresului, principalele cauze ale îmbătrânirii pielii, lavanda poate fi utilizată și pentru reducerea ridurilor.

 

Pentru păr.

Efectul antimicotic actionează asupra infecțiilor fungice la nivelul țesuturilor superficiale, în special la nivelul piciorului, unghiilor, a pielii corpului și a scalpului. Masaje regulate ale capului influențează în mod pozitiv o mai bună circulație a sângelui creând astfel condiții propice pentru creșterea părului sau împiedicarea căderii părului. Și aici se poate vedea efectul regenerant al lavandei.

 

Împotriva durerilor musculare și de cap.

În cazul în care te simți încordat sau ai dureri musculare, o soluție poate fi o baie relaxantă cu sare de Himalaya amestecată cu flori uscate de lavandă. De asemenea lavanda te poate ajuta în ameliorarea durerilor de cap și a tensiunii fie prin inhalare sau prin masarea tâmplelor, frunții, gâtului sau zonelor încordate cu apă sau ulei de lavandă.

 

Împotriva moliilor, țânțarilor și altor insecte.

Lavanda nu este benefică doar în cazul mușcăturilor de insecte, ba putând chiar să prevină acestea, tinând departe diverși dăunători, precum țanțarii. De asemenea, o întrebuințare clasică a lavandei este aceea împotriva moliilor, protejându-ți astfel hainele din sertare si dulap.

 

Pentru stomac.

Un ceai de lavanda poate avea un efect benefic asupra stomacului tău, ameliorând balonarea și alte probleme digestive. De asemenea, lavanda sprijină corpul într-o ardere mai eficientă a grăsimilor, stimulează bila și calmează tractul digestiv.

 Chec cu un strop de lavandă

Condiment.

Lavanda poate fi folosită cu succes și în bucătărie, dând o notă unică si sofisticată mâncării tale. Fie că ai musafiri pe care vrei să-i impresionezi sau răsfeți adăugând câteva flori de lavandă fripturii de miel, fie că vrei să păstrezi pentru tine tortul de ciocolată presărat cu lavandă, utilizarea acestei plante ca și condiment nu te va dezamagi, făcându-te să uiți de gusturi fade.

 

 



Postare mai veche Postare mai nouă


Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare