Suntem într-un scurt concediu între 9-24 aprilie. Comenzile se vor expedia doar după 26 aprilie. Transport gratuit la comenzi de peste 250 RON. Ridicare gratuită in Sibiu de la atelier.
Suntem într-un scurt concediu între 9-24 aprilie. Comenzile se vor expedia doar după 26 aprilie. Transport gratuit la comenzi de peste 250 RON. Ridicare gratuită in Sibiu de la atelier.
Coș 0

Tradiții de Advent

Nicola Liliana Crăciun Sărbători stare de bine

Ni se pare nouă, sau izul de magie din aer e din ce în ce mai puternic? O magie amestecată cu emoție, praf de vise, scorțișoară, portocale uscate, nucșoare, miros de brad și bineînțeles de lavandă! :)

Miros de scortisoara

După intrarea Ortodocșilor în sfântul post al Crăciunului, pe 15 noiembrie, se alătură acestora și catolicii și protestanții odată cu prima duminică de Advent, care cade anul aceasta pe 28 noiembrie.

Ce este de fapt Adventul?

Adventul este perioada de 4 săptămâni înainte de Crăciun. Cuvântul ,,adventus” în limba latina înseamnă „sosire”, astfel toată această perioadă, respectiv cele patru duminici de Advent reprezentând așteptarea venirii Mântuitorului. Această perioadă este de altfel asociată cu postul, deoarece pe vremuri oamenii credeau că dacă țin post, vor avea mintea mai limpede și astfel vor fi pregătiți în mod corespunzător pentru celebrarea glorioasă a Crăciunului, pe 25 decembrie.

În inima Transilvaniei, la Sibiu, adventul s-a răspândit în mare parte cu ajutorul comunității sașilor, marcând conviețuirea, melanjul de obiceiuri și prietenia, o serie de valori care fac cinste spiritului Crăciunului.

Bucuria unei fetite

Anul acesta, Lavanda Lili Lila dorește să celebreze alături de voi aceste valori precum și bucuria și gratitudinea trăite de noi în perioada Adventului, împărtășind cu voi o serie de tradiții dragi nouă.

 

Târgurile de Crăciun

Perioada de Advent este deschisă de inaugurarea căsuțelor târgurilor de Crăciun, prilej pentru familii și prieteni pentru a se întâlni și a sărbătorii împreună darul vieții. Precum ne-a șoptit un spiriduș, tot în această perioadă de Advent, începe și Moș Crăciun să pregătească împreună cu renii și ajutoarele lui cadourile de Crăciun.

Targ de Craciun


În așteptarea Mântuitorului oamenii nu se pregătesc doar spiritual prin post și fapte bune, dar încep să își împodobească și casele. Tot mai mulți optează pe lângă tradiționalul brad și pentru o cunună din brad - o așa numită coroniță de Advent.

Coronița de Advent

Tradiția spune că amplasarea coroniței facilitează contactul cu divinitatea, astfel că mulți oameni au optat la început în a o agăța de tavan, în mijlocul camerei, pentru a veghea și proteja întreaga familie. Un alt loc în care este așezată coronița este în centrul mesei, circularitatea semnificând plenitudine și împlinire sufletească.

Coronita Lili Lila

 

Odată cu trecerea timpului, oamenii au început să împodobească coronițele cu patru lumânări, care sunt aprinse separat în fiecare duminică, începând cu patru săptămâni înainte de Crăciun. Lumina pe care o produc sunt o reflectare a luminii care a strălucit în lume odată cu venirea lui Iisus Hristos.

Culoarea acestor lumânări poate varia, dar este obișnuit ca prima, a doua și a patra lumânare să fie violet, în timp ce a treia lumânare să fie de culoare trandafirie, roșie sau o nuanță roz.

În majoritatea tradițiilor, aprinderea celor patru lumânări este menită să fie făcută în familie și va fi adesea folosită pentru a reflecta asupra speranței, credinței, bucuriei, păcii, luminii și purității care au venit pe lume cu darul lui Mesia.

Vă dorim un Advent linișit în sânul familiei în jurul unei coronițe de la Lili Lila!

 

Coronita Lili Lila


Postare mai veche Postare mai nouă


Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare